Úvod Diskuse

ZAHRADNÍ PAVILON

Ing. arch. Jiří Vokřál

ZAHRADNÍ PAVILON

Zahradní pavilon byl realizován jako 2. etapa rodinného domu v Olomouci Slavoníně. Pavilon je umístěn na jižní hranici pozemku a zakončuje pohled z obývacího pokoje rodinného domu, zároveň zintimňuje prostor atria a interiér domu. Hmoty pavilonu navazují na křídla rodinného domu, vzniká tak opticky uzavřený útvar rozvolněný podélnou osou v zahradě, která mezi stavbami vytváří volný prostor. Tímto volným prostorem prorůstá zahrada s novými stromy a v západní části se napojuje na stávající vzrostlé stromy v zahradě, kde je také umístěno hřiště pro děti a hospodářská část zahrady. Stavby jsou v atriu propojeny betonovými pásy prorostlými trávou. Pásy vymezují místo atria a provozně propojují obytnou část domu s prostory pavilonu. Lokálně je přísný geometrický řád pásů upraven a ustupuje stávající vzrostlé švestce. Hmota pavilonu je komponována jako jednolitý betonový „odlitek,“ pod jehož zadní střechou je vsazen dřevěný box-objekt zázemí s kuchyní. Obklad fasády této části je ze svislých dřevěných latí, které tvoří strukturu fasády. V tomto dřevěném boxu je vsazena kuchyňská nika z černé žuly. Na střeše garáže jsou umístěny solární panely pro ohřev užitkové a bazénové vody.

Přihlášení

Máte-li již na webu ČKA zřízen svůj účet, můžete se přihlásit

Zapoměl jsem heslo