Vlastnosti ovocných dřevin a zásady jejich použití v zahradách a krajině
Anotace:
Webinář je zaměřen na využití teplomilných peckovin, skořápkovin (zejména ořešák vlašský, mandloň a lísku), drobného ovoce (rybíz, angrešt, kanadská borůvka, maliník, ostružiník, jahodník) a na oblast řady méně známých ovocných druhů (dřín, mišpule, kdouloň, oskeruše, moruše, jeřáby, rakytník, šípek, bez černý, muchovník, zimolez, kdoulovec, apod.) a jejich uplatnění ve výsadbách jak ve volné krajině, tak ve městech a zahradách.
Kromě znalosti obecných pěstitelských nároků jednotlivých ovocných druhů je limitujícím faktorem použití řady ovocných druhů znalost odrůdového sortimentu. Výběr odrůd je klíčový především u teplomilných ovocných druhů, kde bývá nevhodné použití odrůdy jednou z nejčastějších příčin nenaplnění zamýšleného záměru.
Datum konání: 18. 5. 2021 (8.30 - 12.30 hod)
Místo konání:Webinář online
Vložné: Nečlen SZKT = 950,- Kč; Člen SZKT = 500,- Kč
Kontaktní osoba: Karolína Báčová, tel.. 602 363 999, e-mail: kancelar@szkt.cz
Přednášející: Ing. Roman Chaloupka
Počet bodů v rámci ohodnocení akcí CPV: 2