Anotace:

Webinář je zaměřen na využití teplomilných peckovin, skořápkovin (zejména ořešák vlašský, mandloň a lísku), drobného ovoce (rybíz, angrešt, kanadská borůvka, maliník, ostružiník, jahodník) a na oblast řady méně známých ovocných druhů (dřín, mišpule, kdouloň, oskeruše, moruše, jeřáby, rakytník, šípek, bez černý, muchovník, zimolez, kdoulovec, apod.) a jejich uplatnění ve výsadbách jak ve volné krajině, tak ve městech a zahradách.

Kromě znalosti obecných pěstitelských nároků jednotlivých ovocných druhů je limitujícím faktorem použití řady ovocných druhů znalost odrůdového sortimentu. Výběr odrůd je klíčový především u teplomilných ovocných druhů, kde bývá nevhodné použití odrůdy jednou z nejčastějších příčin nenaplnění zamýšleného záměru.

Datum konání: 18. 5. 2021 (8.30 - 12.30 hod)

Místo konání:Webinář online

Vložné:  Nečlen SZKT = 950,- Kč; Člen SZKT = 500,- Kč

Kontaktní osoba: Karolína Báčová, tel.. 602 363 999, e-mail:  kancelar@szkt.cz

Přednášející: Ing. Roman Chaloupka

Počet bodů v rámci ohodnocení akcí CPV: 2

Více informací zde

Další akce

15. 06. 2021 10:00 Webinář
15. 06. 2021 14:00 Webinář
15. 06. 2021 14:00 Webinář
17. 06. 2021 09:00 Seminář
18. 06. 2021 09:00 Seminář