Přeskočit na obsah

Rekonstrukce RD v Brně

Ing. arch. Jan Vojtíšek

Rekonstrukce RD v Brně

Stav

Realizováno

Město

Brno

Kraj

Jihomoravský kraj

Projekt

2012 - 2013

Realizace

2013 - 2014

Další autoři

Jakub Staník
Jan Vojtíšek

Investor

manželé Zbiejczukovi

Cílem rekonstrukce byla přestavba rodinného domu na vícegenerační dům. Základní myšlenka návrhu spočívala v přiznání původních a nových částí jak po formální, provozní, tak i materiálové stránce. Nové objemy "prorůstají" dovnitř i ven v každém podlaží domu, včetně střechy. Vodorovné a svislé konstrukce přistavěných částí jsou navrženy z dřevostavby, v exteriéru obložené modřínovými latěmi v šikmém směru a v interiéru smrkovými palubkami ve svislém směru. Různorodé povrchové úpravy tak podtrhují koncept přiznání původních a nových částí.

Galerie projektu

Finalisté v soutěžní přehlídce Deset

Zobrazit všechny realizace >