Přeskočit na obsah

Základní umělecká škola v Dolních Břežanech

Ing. arch. Pavel Hnilička

Základní umělecká škola v Dolních Břežanech

Stav

Realizováno

Město

Dolní Břežany

Kraj

Středočeský kraj

Projekt

2011 - 2011

Realizace

2015 - 2016

Autoři

Ing. arch. Marek Řehoř

Spoluautoři

Ing. arch. Vlastimil Pešl Ing. arch. Jana Kafková

Projekt se týká rekonstrukce budovy v bývalém areálu zemědělského družstva. Nachází se v bezprostředním sousedství radnice, zámeckého parku a připravovaného areálu mezinárodního centra pro laserový výzkum ELI/HiLASE. Navrhujeme celkovou rekonstrukci stavby, tak aby vyhovovala novému stavebnímu programu a reflektovala moderní dynamický vývoj obce Dolní Břežany. V návrhu zachováváme současnou hmotu stavby, kterou na jižní straně doplňujeme mírným zvýrazněním dvou vstupů – do základní umělecké školy a do společenského sálu. Před vstupy navrhujeme vstupní platformu, jako rozšířenou součást veřejného prostoru ulice. Mezi vstupy umisťujeme podélnou lavici s výhledem do prostoru před školou. Nepravidelně rozmístěná okna ve fasádách vycházejí ze současného stavu domu, různé rozměry oken jsou sjednoceny výraznými barevnými ustupujícími šambránami oken, které určují soudobý a jednotný charakter domu. Materiálové řešení vychází z přírodních materiálů – na stěnách hlazená omítka, střecha z pálené keramické tašky, přírodní beton na vstupech a platformě.

Další projekty v portfoliu

Zobrazit vše >
Momentálně probíhá aktualizace webu. Omlouváme se za způsobené komplikace.